Vooroorlogse vrijstaande villa

Vooroorlogse vrijstaande villa 1

Van label G naar label A, eindelijk behaaglijk en 75% energiekosten reductie.

Uitgangssituatie
Het lukte de bewoners niet om het binnen behaaglijk warm te krijgen. Ondanks isolatie van het dak en vullen van de spouw. De energienota was maandelijks bijna €400.

Vooroorlogse vrijstaande villa 2Maatregelen
Glas
Met een warmtecamera werd vastgesteld, dat het zeer dikke thermopane in deze woning heel goed isoleerde voor geluid, maar voor warmte allerminst. Al het glas op de begane grond en de eerste verdieping is vervangen door HR+++ triple glas. Een nieuwe meting wees uit, dat het glas nu minder warmteverlies kent dan de gevulde spouwmuren.

Na isoleren schil
In de kruipruimte van de woonkamer is ATI 150+ aangebracht. Hiermee is de vloertemperatuur niet meer 13, maar 20 graden.
Het plafond van de kelder is met ATI 150+ geïsoleerd, waardoor de vloer er boven 5 graden warmer blijft. 's Zomers blijft de kelder koel.
Rond de woning is Jackodur 40mm ingegraven om de koudebrug tussen het maaiveld en de vloeren op de begane grond op te heffen.

Installatie
De Atag Blauwe Engel is vervangen door een Intergas HReco 36 CW5. Hiermee werd in één klap meer dan 15% gas bespaard.

Vooroorlogse vrijstaande villa 3De radiatoren zijn vervangen door Solo convectoren. Door twee fluisterstille ventilatoren in de convector wordt de warmte geforceerd in de ruimte gebracht. Hierdoor kon de watertemperatuur in de installatie terug van 80 naar 50 graden. Ook wordt de warmte gelijkmatig in de ruimtes verspreid.

Vooroorlogse vrijstaande villa 4Met 60 heatpipes wordt een groot deel van het jaar vrijwel gratis warmte van de zon verzameld in boilers met een gezamenlijke inhoud van 550 liter.

Vooroorlogse vrijstaande villa 5Een TDenergie systeem verzamelt warmte uit de buitenlucht, alle dagen van het jaar, dag en nacht.

Resultaat
Het energiegebruik van de woning is met 75% verminderd. Alle ruimtes op de begane grond en de eerste verdieping (waar twee werkruimtes zijn) zijn dag en nacht comfortabel op 21 graden. Dankzij de uitstekend geïsoleerde schil van de woning is het efficiënter om deze temperatuur te handhaven dan een nachtelijke verlaging toe te passen.
De woning is van label G naar label A+ gegaan.

Vooroorlogse vrijstaande villa 6

opwegnaarnulopdemeter

GO! Actueel

Kunststof kozijnen

kunstofkozijnen

Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Kunststof heeft namelijk vele voordelen. Behalve dat kunststof kozijnen bijna geen onderhoud nodig hebben blijken ze ook duurzaam.

Vragen?

Als u wilt weten, wat GO! Groene Oplossingen voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op.