Villa jaren 80

villa 80 1

Van label E naar label A, eindelijk behaaglijk en een aanzienlijke vermindering van het fossiele energiegebruik.

Uitgangssituatie
Het lukte de bewoners niet om het binnen behaaglijk warm te krijgen. Bij de voorbereidingen voor mogelijke maatregelen kwam ook nogal wat achterstallig onderhoud aan het licht.

villa 80 2Maatregelen
Glas
Met een warmtecamera werd vastgesteld, dat het zeer dikke thermopane in deze woning heel goed isoleerde voor geluid, maar voor warmte allerminst. Al het glas op de begane grond en de eerste verdieping is vervangen door HR+++ triple glas. Ook twee dakramen zijn vernieuwd en van HR+++ triple glas voorzien.

Na-isoleren schil
Het pannendak is geheel aan de buitenzijde geïsoleerd met ATI Pro  met een Rc waarde van meer dan 6. De oude, versleten oranje dakpannen zijn vervangen door grijze, geglazuurde exemplaren,in combinatie met boeidelen en windveren. Hierdoor heeft de woning niet alleen een veel beter geïsoleerde schil, ook de uitstraling verbeterde sterk.

Een stuk plat dak met bitumen was in zeer slechte staat. Het dakbeschot was op diverse plekken aan het rotten. Dit is hersteld, waarna er isolerende platen met Rc waarde 5.5 op zijn aangebracht. EPDM is als nieuwe dakbedekking toegepast.

Rond de woning is Jackodur 40mm ingegraven om de koudebrug tussen het maaiveld en de vloeren op de begane grond op te heffen.

Installatie
Naast de woning is een rommelige hoek gebruikt om een nieuwe technische ruimte te maken. Hierin is een Intergas HReco 36 CW5 geplaatst Hiermee werd in één klap meer dan 15% gas bespaard.
In dezelfde ruimte is ook de boiler van een Thermodynamisch systeem geplaatst. Het paneel van dit systeem is op het nieuwe pannendak geplaatst.
Dit Thermodynamische systeem verzamelt warmte uit de buitenlucht, alle dagen van het jaar, dag en nacht.

Binnenklimaat
Te hoge luchtvochtigheid zorgde voor schimmelvorming en een matig binnenklimaat. Ventilatoren met een hygrostaat regeling lossen dit nu op.

Resultaat
Renovatie en verduurzaming gingen in dit project hand in hand met als resultaat een veel comfortabeler woning die er ook nog eens veel fraaier uitziet.

De woning is van label E naar label A gegaan.

opwegnaarnulopdemeter

GO! Actueel

Kunststof kozijnen

kunstofkozijnen

Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Kunststof heeft namelijk vele voordelen. Behalve dat kunststof kozijnen bijna geen onderhoud nodig hebben blijken ze ook duurzaam.

Vragen?

Als u wilt weten, wat GO! Groene Oplossingen voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op.