Vervangen (HR) cv ketel

cvketel

Veel HR cv ketels leveren helemaal geen Hoog Rendement en zijn in tegendeel vooral energieslurpers. Belangrijke oorzaken hiervoor zijn de energieverslindende pompen in de ketel en de manier waarop tapwater wordt verwarmd en gebufferd. Een belangrijke innovatie die veel nadelen van conventionele HR ketels ondervangt is de 'doorstroomketel'. Intergas heeft deze innovatie op gang gebracht.

 

De Intergas Kombi Kompakt HReco 36 cv ketel is momenteel de meest innovatieve en energiezuinige HR-ketel op de markt. Al twee jaar op rij als Beste Getest door de Consumentenbond.
Ten opzichte van een conventionele HR ketel is de besparing 18-30%. Deze besparing wordt gerealiseerd door twee belangrijke innovaties: in de HReco ketel wordt geen verwarmd tapwater gebufferd. Hierdoor is er geen onnodig energieverlies door afkoeling van deze buffer. En omdat er geen stilstaande waterbuffer meer is (die vanwege Legionella-gevaar op minimaal 65 graden moet worden gehouden), kan de afgifte-temperatuur een stuk lager worden ingesteld. Ook dit bespaart veel energie.
De HReco verwarmt tapwater direct, gelijkend op de ouderwetse geiser. In een conventionele HR ketel wordt het tapwater niet direct verwarmd. Zo'n ketel verwarmt het cv water, dat op zijn beurt via een wisselaar het tapwater opwarmt. Als de tapwatervraag stopt, blijft opgewarmd cv water onbenut achter.

In veel projecten van GO! Groene Oplossingen is deze ketel toegepast. Alleen door deze oplossing werd soms al meer dan 20% gasverbruik gereduceerd.

opwegnaarnulopdemeter

GO! Actueel

Kunststof kozijnen

kunstofkozijnen

Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Kunststof heeft namelijk vele voordelen. Behalve dat kunststof kozijnen bijna geen onderhoud nodig hebben blijken ze ook duurzaam.

Vragen?

Als u wilt weten, wat GO! Groene Oplossingen voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op.