Vervangen apparatuur

energieverbruik

Ongemerkt hebben we steeds meer apparaten in ons huis. Televisie(s), magnetron, wasmachine, droger, computer(s), etc. Al deze apparaten gebruiken energie. Door eens goed te kijken welke apparaten bij u de energievreters zijn, kan een behoorlijke besparing worden gerealiseerd.

Het begint bij het opheffen van de vele 'stand-by' situaties van tv, computer, radio, geluidsinstallatie, en zo meer. Dit sluipverbruik beëindigen kan op jaarbasis vele tientjes schelen.
Een elektrisch deurbel krijgt zijn energie van een transformator die doorgaans in de meterkast zit. Deze transformator heeft een 'lekstroom'. Op jaar basis weer een paar tientjes (als we allemaal in Europa die transformator zouden loskoppelen en de bel met - bijvoorbeeld - zonne-energie zouden voeden, dan zou dat twee kolencentrales schelen!)
Eén van de grotere stroomgebruikers is de wasdroger. Als de was in de buitenlucht mag drogen betekent dat meerdere keren uit eten als alternatief...

Het totale elektriciteitsgebruik is gemiddeld niet meer dan een kwart van de totale energielasten. De aandacht zou idealiter dus in eerste instantie uit moeten gaan naar het beperken van de energievraag door - bijvoorbeeld - isoleren en daarnaast vooral gericht zijn op warmte (=gas). Wat niet weg neemt dat het ook helpt als bij de aanschaf van elektrische apparaten de keuze standaard op de label A versie valt. In de categorie: alle beetjes helpen.

opwegnaarnulopdemeter

GO! Actueel

Kunststof kozijnen

kunstofkozijnen

Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Kunststof heeft namelijk vele voordelen. Behalve dat kunststof kozijnen bijna geen onderhoud nodig hebben blijken ze ook duurzaam.

Vragen?

Als u wilt weten, wat GO! Groene Oplossingen voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op.