Thermodynamische warmtepomp

Thermo waterpomp

Een thermodynamisch systeem combineert het beste van twee andere systemen. Enerzijds de lucht/water warmtepomp die uit buitenlucht warmte onttrekt, anderzijds zonnecollector systemen die een hoog rendement hebben als er zon op schijnt.

 

Thermodynamische systemen hebben beide technologieën gecombineerd.

Werking
Een koelmiddel stroomt door een gesloten systeem met een of meer panelen. Het koelmiddel absorbeert de warmte uit de omgevingslucht. Dag en nacht, zomer en winter. Tijdens dit proces warmt het koelmiddel vele malen sneller op dan bij een regulier solar systeem. Het koelmiddel in verdampte toestand geeft zijn warmte af aan een warmtewisselaar met behulp van een kleine compressor. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan water in een boiler.

Het verdampte koelmiddel koelt tijdens dit proces af en keert terug in vloeibare vorm. Het gehele proces herhaalt zich weer.

Omdat het koelmiddel een kookpunt heeft van -30ºC werkt het systeem ook als er geen zon is, ook 's nachts. Het produceert warm water tot 55ºC bij ieder weertype, ook in de Nederlandse winter.

heatpipes

Een basissysteem gebruikt maximaal 480 Watt voor de compressor die tot zes keer meer energie produceert in de vorm van warmte. De CoP kan oplopen tot 6,2.

GO! Groene Oplossingen gebruikt de warmte die een thermodynamisch systeem oplevert ter ondersteuning van ruimteverwarming. Via een warmtewisselaar in de boiler wordt ook tapwater voorverwarmd naar de cv ketel gevoerd. Door het toepassen van deze dubbelfunctie neemt het rendement van het systeem fors toe.

Een thermodynamisch systeem en vacuümbuizen met heatpipe technologie worden door ons geregeld samen in een installatie toegepast. Het complementaire karakter van de twee systemen maakt, dat hiermee het hele jaar door deze fossiel-vrije warmte voor zowel ruimteverwarming als tapwater beschikbaar is.

opwegnaarnulopdemeter

GO! Actueel

Kunststof kozijnen

kunstofkozijnen

Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Kunststof heeft namelijk vele voordelen. Behalve dat kunststof kozijnen bijna geen onderhoud nodig hebben blijken ze ook duurzaam.

Vragen?

Als u wilt weten, wat GO! Groene Oplossingen voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op.